Ur Smålands Dagblad 16/8 2014.

På plats i Forserums hembygdspark under fredagseftermiddagen var landshövdingen Minoo Akhtarzand, för att inviga Forserums första museum.

I hembygdsparken i Forserum skålades det med Pommac i champangeglas under fredagseftermiddagen. Det var nämligen dags att inviga det bygde- och industrimuseum som föreningen jobbat med i närmare två år och som nu står färdigt.

Det var mycket folk som tagit sig upp till hembygdsparken trots att regnet stundtals öste ner på besökarna.

På plats fanns landshövdingen Minoo Akhtarzand tillsammans med kommunalrådet Anci Magnusson och Länsförbundets ordförande Ingvar Törnqvist som alla minglade runt och pratade med forserumsborna på plats innan det var dags för dem att ställa sig framför mikrofonen och hålla tal.

Det var många som ville skänka gåvor till det nya museet och ordföranden för Forserums hembygdsförening Magnus Wahlström fick bland annat motta ett större träd, en gåva från Barkeryds hembygdsförening.
– Vi ville ge dem något fint att ha utanför museet som ger lite grönska, säger Gunnel Pettersson som var på invigningen för att räcka över gåvan.

Efter minglet intog Magnus Wahlström scenen för att välkomna besökarna.
– Vi är mycket glada över att nu kunna inviga det allra första museet i Forserum, meddelade han innan han berättade historien bakom museet och välkomnade gästerna som kommit dit för att tala.

Kommunalrådet Anci Magnusson och länsförbundets ordförande pratade båda om hur roligt det är att Forserum fått ett museum och hur stolta forserumsborna ska vara över sina framgångsrika industrier och dess rika historia.

Sist ut att tala var landshövdingen Minoo Akhtarzand som tagit sig till Forserum för att vara med på invigningen.
– Det är mycket viktigt att ha en bra hembygdsgård. Jag är därför mycket glad över att vara här i dag och ta del av Forserums hembygdsgård och det nya museet, sa hon innan hon klippte av det blågula bandet som hängde framför museets portar.

Bandklippningen följdes av en trumpetfanfar innan dörrarna till museet öppnades och alla nyfikna besökare äntligen fick komma in och titta på utställningen.